This is some text inside of a div block.
May 24, 2022

Trends in de finance: intermediair = onmisbaar

We staan aan de vooravond van een financiële revolutie. Er is van alles gaande in de wereld van finance en als intermediair kun je daarvan profiteren. Hoe je dat slim aanpakt vertellen we je in dit artikel, nadat we de trends voor 2022 hebben aangestipt, natuurlijk!

Ontwikkelingen in de financiële sector

[1] Digitalisering

Je zult misschien denken dat het nu wel eens gedaan is met de digitalisering, maar voor veel organisaties begint het pas net. Het omzetten van bedrijfsprocessen en -resultaten naar concrete data maakt op positieve wijze impact, maar vraagt ook veel veerkracht. Hoe ga je om met het bewaren van persoonsgegevens, zodat je voldoet aan de regelgeving die de AVG voorschrijft? Hoe lees je data op de juiste manier? Kun je de veiligheid van de data waarborgen? Wat houdt de Wet DBA  in? Dit en meer wordt steeds belangrijker in 2022.

[2] Crypto & Blockchain

We maken in sneltreinvaart een financiële revolutie door, waarbij crypto en blockchaintechnologie een belangrijke rol spelen. Als organisatie kun je je voordeel doen met deze ontwikkelen, aangezien met name de finance voordeel heeft aan de veiligheid en transparantie de blockchain biedt. Daarbij slaat crypto de brug van traditionele finance naar ‘het nieuwe financiële stelsel’, dus zorg dat je op de hoogte bent van de nieuwste decentrale systemen.

[3] FinTech in opkomst

Door de eerste en tweede trend te combineren kom je eigenlijk uit bij deze trend: FinTech. Financiële processen ontwikkelen zich in rap tempo en door technologie toe te passen kun je de processen stroomlijnen. Deze trend heeft niet alleen invloed op de bedrijfsprocessen binnen organisaties, maar ook op bijvoorbeeld het bestaan van banken. Naar verwachting gaan deze instituten steeds verder verdwijnen uit ons straatbeeld en zal er meer ruimte komen voor de onafhankelijke tussenpersonen.

[4] Sustainable finance

Een duurzame financiële wereld, daar zijn we nog niet. Wel besteden consumenten én ondernemers steeds meer aandacht aan het kiezen van de juiste bank en de juiste tools. Geen instituten die investeren in olie- en wapenmaatschappijen. De keus valt steeds meer op instituten die bomen planten, CO2-reductie hoog in het vaandel hebben en niet onnodig overal kantoren neerplanten. Los van deze factoren heeft finance ook te maken met een andere manier van werken. Denk aan alternatieve financieringsvormen, verduurzaming van crypto en de blockchain en verslagleggen op digitale wijze, in plaats van in een dikke stapel papier.

Wat voor gevolgen heeft dit voor jou als intermediair?

Als intermediair in de financiële sector pas jij perfect in dit plaatje. Jouw kennis en kunde kun je steeds beter gericht inzetten, doordat de data bijdragen aan je werkzaamheden. Weloverwogen besluiten nemen, omdat de data je ondersteunt. Daarbij kun je uiteraard als intermediair gebruikmaken van tooling als GoodWorx, waarmee je duurzaam werken op natuurlijke wijze introduceert binnen jouw bemiddelingsbureau.

Ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?
Gabriëlla Modderman
Copywriter

Deel dit bericht op: