This is some text inside of a div block.
August 2, 2022

Wat verdient een bemiddelingsbureau?

We schreven eerder al een artikel over wat een bemiddelingsbureau oplevert. Het blijft lastig om hier een waarde aan te hangen, dus daarom proberen we dit vraagstuk op verschillende manieren te belichten. Laten we in dit artikel kijken naar wat een bemiddelingsbureau gemiddeld genomen verdient. Kunnen we hier een prijskaartje aan hangen?

Verschillende tarieven per sector

Wat een bemiddelingsbureau verdient, is natuurlijk afhankelijk van de branche. Ben je werkzaam in de zorg en richt jij je op het werk van zelfstandig verzorgenden of verpleegkundigen, dan kun je je voorstellen dat dit niet het hoogst haalbare is. Om te beginnen worden zorgmedewerkers niet altijd even goed betaald, maar er is daarentegen wel sprake van schaarste op de markt. Daarbij is er in de huidige pandemie een hoge vraag naar zorgmedewerkers, dus dit biedt ook weer kansen. 

Het punt is, stel je voor je werkt in de marketingwereld als intermediair, of op financieel of management niveau, dan liggen de uurlonen een stuk hoger. Als bemiddelingsbureau liggen je inkomsten hierdoor ook hoger, omdat je een marge ontvangt over het uurloon van de opdrachtnemer. 

Je marge als bemiddelaar

De wat? Een marge? Gemiddeld genomen rekenen bemiddelaars een marge die ligt tussen de 10 en 25%. Dit betekent dat je een vergoeding ontvangt in ruil voor jouw kunsten als intermediair. Je zet je natuurlijk niet voor niets in, om de beste ZZP’ers te vinden voor de opdrachten van de opdrachtgever. 

Een marge die boven de 25% ligt, wordt door veel zelfstandigen beschouwd als exorbitant, terwijl dit helemaal niet zo hoeft te zijn. Zorg ervoor dat je altijd transparant bent over jouw voorwaarden. Als je een ontzettend goede klantenservice biedt, veel hulp biedt bij het stukje ondernemerschap of bijvoorbeeld profilering, dan is het helemaal niet zo raar dat je een hogere vergoeding in rekening brengt. 

Gemiddelde salarissen bemiddelingsbureaus

Wanneer je kijkt naar de gemiddelde salarissen van consulenten, dan liggen deze tussen de € 1.900 en € 3.374 per maand. Wanneer je kijkt naar uurlonen, dan lopen deze uiteen van € 10,50 (schoonmaaksters) naar € 32,17 (accountmanager) tot € 149,00 (advocaat). Er zijn dus gigantische verschillen zichtbaar op de markt, maar deze discrepanties zie je natuurlijk ook gewoon terugkomen als je in loondienst bent. Er zijn vele factoren van invloed op de verdiensten van een bemiddelingsbureau, dus een exacte waarde kunnen we er niet aan hangen. Heb je hulp nodig? Plan vrijblijvend een adviesgesprek in!

Heb je vragen over dit onderwerp en wil je advies? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in.
Adviesgesprek inplannen
Volledig vrijblijvend
Ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?
Gabriëlla Modderman
Copywriter

Deel dit bericht op: