This is some text inside of a div block.
May 5, 2022

De voordelen van een bemiddelingsbureau

Bemiddelaars hebben vaak te maken met negatieve beeldvorming, onder andere vanwege hoge marges  die zij rekenen voor hun dienstverlening. Het is jammer dat bemiddelingsbureaus niet wat positiever in het nieuws komen, want er zijn verschillende voordelen! Ben jij een zzp’er of opdrachtgever, of startend intermediair, en wil je weten wat de voordelen van een bemiddelingsbureau zijn? Lees dan lekker mee!

Wat doet een intermediair?

Een intermediair blinkt uit op het gebied van werving en selectie, waardoor het voornaamste doel het bij elkaar brengen van opdrachtgever en zzp’er is. Het is een dankbare klus, waar een passende vergoeding geen overbodige luxe is. Maar wat voor meerwaarde kun jij als bemiddelaar nu eigenlijk leveren?

Voordelen bemiddelingsbureau

  1. Grote opdrachtgevers
  2. Tijdsbesparing op het vlak van acquisitie
  3. Bemiddelaars kennen de markt
  4. Snelle betaling
  5. Continuïteit

[1] Grotere opdrachtgevers

Als kleine ondernemerspartij is het vaak best ingewikkeld om grote klanten in de wacht te slepen. Dit komt doordat de professionals vaak hun opdrachten niet laten uitvoeren door een individu, vanwege het verhoogde risico. Ze kiezen liever voor een gevestigde partij, met een groter team, zodat ze iets hebben om op terug te vallen. Ook is er dan minder risico, wanneer je ziek wordt, met verlof gaat of stopt met je werkzaamheden. Een intermediair kan vaak wel zulke grotere partijen aantrekken.

[2] Tijdsbesparing

Nieuwe klanten werven is veel werk. En dat terwijl je liever bezig bent met het uitvoeren van jouw inhoudelijke werkzaamheden. Dit is absoluut één van de grootste voordelen van een bemiddelingsbureau, dat zij tijd investeren in het binnenhalen van jouw klanten.

[3] Bemiddelaars kennen de markt

Bemiddelaars hebben altijd wel expertise, zoals specialist in de zorgsector of de journalistiek. Doordat het bureau waar jij voor werkt of gaat werken kennis heeft van de desbetreffende markt, kun jij hier als zelfstandige én als opdrachtgever gebruik van maken. Welke tarieven zijn nu marktconform? Hoe is werkrelatie voor iedereen optimaal en wordt het niet een heet hangijzer. Wat zijn actuele onderwerpen in de branche en hoe waarborgen we de kwaliteit? Allemaal zaken waar je als zelfstandige zonder personeel toch minder sterk in staat.

[4] Snelle betaling

Dit is een groot voordeel voor zzp’ers, maar helaas niet overal van toepassing. Als jouw bemiddelingsbureau gebruikmaakt van de software van GoodWorx, dan bestaat er de mogelijkheid tot voorfinanciering. Hierdoor hoef je nooit te wachten op de, vaak lange, betaaltermijnen van de opdrachtgever. Als opdrachtgever is deze tool ook ideaal, aangezien het facturatieproces heel soepel verloopt. Eenvoudig een gebundelde factuur verzenden voor alle zzp’ers per kostenplaats, dat bespaart je een hoop administratieve rompslomp!

[5] Continuïteit

Als je opdrachten uitvoert, maar het einde komt in zicht, dan kun je de intermediair vragen om nieuwe prospects. Hierdoor kun je de continuïteit in je opdrachten waarborgen, zodat je niet zonder werk komt te zitten. Andersom is het als intermediair en opdrachtgever ook fijn om te weten dat er altijd een zelfstandige met kennis van zaken is, die klaar staat.

Wil jij ook zorgeloos bemiddelen? Laat je gegevens achter en ik bel je terug!

Ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?
Gabriëlla Modderman
Copywriter

Deel dit bericht op: